Kattens dag

Den 1:a advent varje år firas kattens dag. Det gillar vi! Vi måste jobba för att höja våra pälsklingars status! Kattens dag firas i djuraffärerna över hela landet nu i helgen 29-30 november. Så jag tänkte bara upplysa er kattälskare att det finns massa bra erbjudanden i butikerna. Passa på att t.ex. handla Royal Canins kattmat på Djurmagazinet så får ni en fin burk och ett värdehäfte på köpet. Det ska jag göra imorgon! Har faktiskt väntat med att köpa mat till nu i helgen för att inte missa alla fina erbjudanden :) Men det kommer bli stressigt för jag ska nämligen träffa min mamma som fyller år på stan i Uppsala imorgon på en julmarknad. Kommer ju komma lite sent till det eftersom jag ska hinna cykla och köpa kattmaten nere på Hälla här i Västerås och de öppnar ju först 10. Tror ni att jag hinner med 10.40-bussen då? Nja, tveksamt... får nog bli 11.40-bussen..

Men vad gör man inte för att spara några kronor?

                                             

Aaaw



Sötisarna!

Siggemys







Nu ska jag göra mig iordning för jag ska på introduktion på min nya praktik på en familjeläkarmottagning. Imorgon går jag min sista dag på psykiatriplaceringen. Ååh, nu kom en liten Siggemys och la sig bredvid mig, nu kan jag ju inte gå någon stans :)

Ciao Mjao!

Härliga helg

Idag har jag och Manne varit i Strängnäs och fraktat möbler till Uppsala. Vi blev även bjudna på en supergod lunch/middag på en grekisk restaurang nere i hamnen i Strängnäs, mums! Väl framme i Uppsala blev vi bjudna på lite glögg och fika på läslusen innan bilfärden tillbaka mot Västerås följde. Nu är vi hemma och ska snart gå ner på en fest som grannen under oss har anordnat i festlokalen. Åh, vilken härlig helg det här blev, så skönt att inte bo själv nå mer :)

Kissarna mår superbra. De kände först inte igen husse enligt honom själv. Doris kände igen honom efter ett tag men Sigge var tveksam länge. Men nu känner båda igen honom. Husse har kommit på ett supereffektivt sätt att fostra Sigge på. Sigge har ju den fula ovanan att hoppa upp på matbordet eller sätta sig i fönstret när man äter. Men nu har husse kommit på att om man blåser på Sigge blir han jätterädd och springer ner från bordet, funkar jättebra! Pröva på era egna katter när de gör något dumt, inte lika jobbigt som att skrika eller spruta vatten på dem.

Nu blir det party, Ciao Mjao!

                                                     

Doris

Idag mår Doris prima. Det märks verkligen inte att hon kastrerades igår. Hon är pigg och springer runt och busar. Jag ska ju hålla koll så att hon inte slickar på operatienssåret och hon är jätte duktig och tvättar bara runt om. Hon kommer nog inte behöva en sån där tratt vilket är skönt att slippa! Snacka om att katter är tåliga djur, förstår inte hur hon kan vara precis som vanligt? Om 10 dagar ska såret vara helt läkt.

Nu jag käka lite lunch sen ska jag städa.

Buzan

Idag fick jag ett jätteroligt brev på posten från Buzan och Josephine! Brevet innehöll ett brev och 17 bilder! Jättekul att kolla på. Doris och Sigge blev nyfikna och ville också se :) Blir ju perfekt att visa husse ikväll också. Han kommer nog sakna henne och alla andra kattungarna som fortfarande bodde hemma när han åkte på sin asienresa den 5 oktober...

Jag tog kort på bilderna men det blev ju lite suddigt med mobilkameran såklart. Ska bli skönt när älskling kommer hem med riktiga kameran :) Han ringde mig precis från arlanda och sa att han var framme och väntade på bagaget :) Nu känns det ju inte så kul att gå iväg på praktiken... :( Men sen är vi lediga fredag lördag och söndag :)







 Mysigaste kissen!

Ciao Mjao!

Sigge har tråkigt

Doris är så trött och ligger bara och vilar vilket jag mycket väl kan förstå. Tycker att hon är väldigt pigg för att ha opererats idag. Sigge tycker att det är dötråkigt och ligger nu och glor på teven precis som matte. Han kan inte förstå varför inte Doris vill leka..

 Doris med sitt numera gröna öra..

Sigge strötittar på teven, helt uppgiven...

                                                                                                   ♥

Nyopererad Doris

Nu har jag fått hem min lilla pärla. Åh, vad skönt det var att se henne när veterinären kom in med henne i behandlingsrummet. När hon hörde min röst svarade hon och det var SÅ skönt! Hon var riktigt pigg för att ha gått igenom en så stor operation. Typiskt var ju att det började snöstorma här i Västerås klockan 15. När jag hämtade Doris klockan 16 var det flera centimeter snö på vägarna och det yrde flingor så man blev plaskblöt. Fick lägga en stor handduk över kattburen på pakethållaren så att Doris skulle få det lite varmt iaf.

Så, nu vet jag att jag klarar allt. Kan man cykla med en nykastrerad honkatt då kan man allt enligt mig :) Doris var så snäll och sa inte ett knyst på hela hemvägen. Sigge blev helt överlycklig när han förstod att hans mamma hade kommit hem. Jag tog in henne ensam på toaletten och stängde in henne där i mörkret så att hon skulle få vila sig lite. HAHA! det tog 5 minuter så ville hon ut till mig och Sigge. De blev jättelyckliga av att se varann och gnuggade nos. Sigge verkar förstå att han ska ta det lugnt med mamma för han har inte busat något alls med henne som han annars brukar göra konstant.

Doris har redan gått på lådan och sen kastade hon sig över matskålen, stackarn har ju inte fått äta på nästan ett dygn! Doris mage ser jätteful ut just nu, helt rakad och ett långt buckligt stygn som ett rakt streck längs med magen. Sen har hon id-märkts i ena örat så hon har massa grön färg där. Hmm, Sigge nosade just på Doris öra och är nu grön om sin nos... Kanske ska torka bort överflödet innan Sigge är grön hela han!

Nu ska jag slappa ända tills imorgon klockan 16 då jag ska på praktik. Phu, vad skönt att mitt examinationsseminarie är över! Nu ska jag bara glo på tv hela kvällen och imorn kommer älskling hem, weeei!!!

Ciao Mjao!

Älskade Dosingen

Nu ligger Doris och myser lyckligt ovetandes om vad som ska hända henne imorn :( Hon började sin fasta nu ikväll klockan 20, inför kastreringen imorgon. Sigge får lov att sympati-fasta :) Ingen mat står framme. Jag hoppas att allt kommer gå bra imorn...

Nu är jag iaf äntligen klar med min seminarieuppgift. Har suttit och pressat ner 3 sidor text på datorn som jag ska prata om imorgon på examinationen. Nu måste jag gå och sova så jag hinner lämna Doris på djurkliniken imorgonbitti. Lägger in några mysbilder på missen:



            ÄLSKLINGEN             

Ciao Mjao!

Nyduschade missar

Nu har jag precis duschat Doris och Sigge. Tänkte att Doris skulle vara ren och fin inför operationen i övermorgon. Inte för att det var ett måste att hon skulle vara nyduschad men jag tänkte att det är ju lika bra. Dessutom fäller hon så himla mycket päls just nu och det kan ju vara skönt att duscha bort. Sigge fick också ta en dusch inför husses hemkomst på torsdag, då måste han ju vara fluffig och lukta gott :)

Fick lite flashbacks från Sigges förlossning när han blev helt blöt och liten i duschen :) Han kröp upp i min famn och det gick att vrida ur honom vatten :) Tur att matte också precis hade duschat annars hade det blivit blött! Fick gnida honom i en handduk i ett bra tag innan han blev torr. Haha, nu går han runt och ruskar på hela kroppen, sötisen.

 

 Doris

 Sigge igår

Nu ska jag äta lite paj, baj!

Wihoo, snart kommer sambo hem!!


På torsdag klockan 13 landar älsklingen på Arlanda förhoppningsvis i tid :) Åååh, vad jag längtar, längtar!!

Hihi, vilken söt bild förresten. Sigge är endast 3 veckor där, plutten då.

Åh, jag är så himla slut efter att ha praktiserat kväll och sen dag nu i helgen (sovit 5 timmar i natt). Och så här ser veckan som kommer ut:

Måndag: praktik dag (6.45-15.45).
Tisdag: praktik dag + halvtidsbedömning.
Onsdag: skit-examinationsseminareie 9-16 och då ska jag hinna cykla med Doris på morgonen för kastrering och sen hinna hämta henne efter seminariet :(
Torsdag: vara hemma med Doris så länge som möjligt, fick börja praktiken 16 och slutar 21.45. Sen när jag kommer hem den kvällen är förhoppningsvis älskling hemma!
Fredag: trött efter att ha pratat hela natten kan jag tänka mig :) Sen ska vi åka till Strängnäs och hämta möbler som svärmors numera sambo har lämnat kvar till oss i sitt gamla hus. Sen ska vi frakta möblerna till U-town.
Lördag: fest i lokalen här i huset.
Söndag: VILA!

Hmm, ja så nu ska jag sätta igång med helvetesseminarieuppgiften (visst låter jag glad??)

....

Tvätt och Jehovas vittnen

Dagen började lugnt och fint med att matte fick sova till 9.30, sen kom Sigge-bus och högg henne i foten... Bara att gå upp.

Idag hade jag tänkt vara duktig och:

◊ Plugga inför seminariet nästa vecka
◊ Göra ren kattfontänen
◊ Tvätta all min tvätt
◊ Åka och köpa kattsand
◊ Göra matlådor inför praktiken i helgen
◊ Städa
◊ Åka och simma

Haha, men nu måste jag bara blogga också! Jag hann bara göra ren kattfontänen,
 
och plocka ut tvätten,

sen kom jag av mig :)

När jag skulle gå ut med tvätten (som vanligt i hello kitty-pyjamas) möttes jag av två finklädda män. Sigge som såg sin chans att smita ut så fort jag öppnade dörren blev så jäkla rädd att han flög i luften när han lika oförberedd som jag mötte de två männen i korridoren. Jag trodde först att de var besiktningsmän från Mimer eller nåt när de sa att de tänkt knacka på, men sen stack de fram ett Jehovas vittne-häfte och sa att jag kunde få svar på en massa frågor med hjälp av det.


Haha, fyfan vilken märklig situation det blev. Som tur var hade jag ju katterna att fånga in och mitt mycket viktiga uppdrag att gå till tvättstugan, annars vet man ju inte hur länge de hade velat stå och prata med pyjamastjejen :) Haha men jag tror nog att pyjamasen skrämde bort dem lite också ;)

Nu ska jag ta tag i dagens bestyr. Haha, Sigge fiskade just upp en brödskiva från brödrosten :)

Ciao Mjao!

Mys och Litter kwitter

Så här söta och lugna är mina älsklingar idag. Matte fick sova ända till 10 imorse *wow*







Första dagen med Litter kwittern på toastolen. Missarna var intresserade men aningen misstänksamma :) Än så länge föredrar de lådorna på golvet...




Ciao Mjao!

Äntligen lugnt

Jaa, mirakelpillerna har gjort sitt, nu är Doris lugn från löpandet, SKÖNT! Aldrig mera löp, känns helt underbart. På onsdag kastreras hon.

Sigge och Doris är så gulliga med varann, men de är hela tiden på sin vakt. Om jag gosar med någon av dem så blir den andra sur och svartsjuk, hmmm... jobbigt. Imorse när jag skulle gå till praktiken så pratade jag lite extra med Doris och då kom Sigge springandes och skrek på mig som om han blev sur för att jag inte pratade med honom. Sen nu på kvällen när jag låg i soffan tog jag upp Sigge i knät och gosade lite. Doris gillar ju inte gos men då minsann stack hon fram huvudet över sovloftskanten och blängde surt ner på mig och Sigge i soffan  :/ Hmm, ja de är roliga mina missar...

Lägger in bilder på gullmonstren.

Sötisen!


Finaste kissen!


Ciao Mjao!

Beställt kastrering

Jepp, nu har vi bokat tid för kastrering den 19:e november. Tog ett tag innan jag och veterinären hittade en tid som passade. Är ju för sjutton gubbar aldrig ledig när jag har praktik... Jag ville ju helst ta en dag då jag var ledig dagarna efter men nej, det fanns ju såklart inga lediga tider då :(

Nu är det iaf så att Doris löper som en tok och SIGGE har blivit jätteintresserad :/ Så nu skrev veterinären ut p-piller som jag ska hämta på apoteket nu som dels ska avbryta det här löpandet samt förhindra att hon löper sen när hon ska kastreras nästa vecka. (Ökad blödningsrisk om de löper under kastreringstillfället). Stackars Dosingen ska få ett piller om dagen nu tre dagar i rad sen ska hon få ett piller den 18:e... Katter brukar få ett piller i veckan annars. Men det känns ändå okej eftersom det handlar om en så kort tid. Hoppas verkligen att det kommer gå bra för henne. Veterinären trodde inte att det var någon risk för en "lyckad" parning eftersom Sigge bara är 4 månader. Han når ju knappt upp, hehe och är knappast helt utvecklad. Men det känns liiiiite obehagligt kan jag ju säga när han ser intresserad ut...

Ska bli väldigt skönt att få detta ur världen!

Kvällens sista inlägg

Tänkte avsluta kvällen med att lägga upp två bilder av de utflyttade kattungarna:

Buzan. Se så stor och mysig hon har blivit!

Foto: Josephine

Jag och Lovis i lördags. Hon var jättemysig och låg i mitt knä flera gånger.

Foto: Johanna K

Pettson ser ni som vanligt på http://pettsonochfindus.blogg.se/ lilla sötnöten ;)

God natt!

Siggebus

 Sigge blev lite busig igår när jag kom hem. Tror han ville åt min vita mössa som ni ser till höger. Den är nämligen gjord av angorapäls, så han trodde säkert att det var en riktig kanin :-)

 Tok-kissen!

 Sigge bredvid mössan...

Tjao Jao Mjaoo!

Oj, va länge sen jag skrev! Har varit hos mamma och pappa i helgen och tog semester från bloggen... Nu ska jag svara på Åsas frågor.
 
Tjejen som skulle kolla på lägenheten kom aldrig, hon sms:ade mig på kvällen innan hon egentligen skulle komma och då hade jag redan hunnit stress-tok-städa lägenheten och putsat upp alla möblerna. Hon hade tydligen skrivit på ett kontrakt på en annan lägenhet då, så därför behövde hon ju inte kolla på min... Hmmm, måttligt glad man blev då, men men, det blev ju fint hos oss iaf!

Litter kwittern funkar faktiskt bra trots att vi inte har börjat på allvar än. Jag kom på den geniala idéen att köpa riktig kattsand som katterna bara äääälskar och ha endast i Litter kwittern. Sen har jag kristallsanden i de andra två lådorna. Detta startade jag med i lördags innan jag åkte till mor och far. När jag kom hem igår kväll hade de gått på litter kwittern ett otal gånger, så jag är nöjd. Sen när jag gjorde ren den gick båda två på den igen och likadant imorse. :-) Duktiga missar! Så nu väljer de Litter kwittern framför de stora kattlådorna bara för att det är skönare sand i den. Dock är det jäkligt jobbigt att dammsuga golvet femtioelva gånger om dagen pga. den där jobbiga sanden...

                                                      

Min paj

Ja, jag har ju inget liv så jag lägger upp lite bilder på min goda paj :)
    
Tadaaa! ;)

Hehe, Sigge väntade tålmodigt på att få smaka.. Haha, det kan han ju FETglömma..
        

Nu ska jag smaska lite...

Mysig natt

Ja, inatt har jag delat säng med Sigge för första gången och det var riktigt mysigt. Han har legat och spunnit tätt, tätt intill mig medan Doris har sprungit upp och ner för stegen hela natten. Hon har väckt mig varje gång, tror hon är lite sotis när vi ligger och myser. Hon är ju ingen kelkatt så hon förstår nog inte riktigt :)

Sen när jag skulle gå upp imorse sprang Sigge och strök sig mot mitt ansikte och la sig på rygg på min kudde.. Åååh, då vill man ju inte gå upp! Haha, sötkissen :)

Nu ska jag göra lite paj, mumselimums!
                                               
Ciao Mjao!

Åh, nej..

Nu kan Sigge klättra uppför stegen till loftet. Han kom helt plötsligt bara upp imorse när klockan ringde... Han har redan ramlat ner från en hylla, typiskt också.. Han kommer ju slå ihjäl sig snart. Tur att jag kan ta bort stegen annars skulle man ju inte våga gå hemifrån.

Vi får se hur mycket jag får sova inatt, den korta tiden jag har möjlighet att sova. Slutar ju 21.45 och börjar igen 6.45... Härligt med 9 timmars vila mellan passen på praktiken... Mmm..

Nä nu ska jag ta tag i mitt liv. räkna inte med några uppdateringar ikväll, måste ju lägga mig direkt när jag kommer hem. Är väldigt noga med 8 timmars sömn :-)

Ciao!


Dagens teknik ^^

Haha, ikväll hade jag videokonversation med Johanna och Lovisen. Det var lite kul :-)

                                          

Lovis busade runt på sin nya klöspelare. Hon fick en likadan som vi har här hemma fast en grå. Sen när vi slutade videosamtalet blev hon lugn och la sig i Johannas knä, då var hon tvungen att slå på kameran igen för att visa mig. :-) Lovis verkar ha det så bra där borta så det känns skönt.

Nu ska vi snart sova här. Jag ska upp till tandläkaren imorn sen blir det praktik på kvällen, spännande.

Nattinatt***

Dagens fynd

Idag åkte jag förbi brödet och fiskarna på vägen hem från praktiken. Där hittade jag tre fina juldukar:

(De är finare i verkligheten)

Den till vänster är en större duk till köksbordet från Indiska, verkar oanvänd.


Den till höger hade sånt sött tryck mellan tomtarna så jag var tvungen att köpa den, kattokig som jag är. Synd bara att det inte var orangea katter. Men det kanske inte skulle passa på en julduk :-)


Min lille kattunge ^^

Nu ska jag göra lite middag håller på att dö...

Ciao Mjao!

Diagnos latus maskus...


Lovisen har det bra

Glömde ju skriva igår att Lovis nya matte Johanna ringde mig igår och berättade att Lovis verkade trivas hos henne. Hon gick runt och pratade och spann och det är ju ett gott tecken :-) Hon tyckte nog som alla andra kattungarna att det var skönt att flytta till en större lägenhet... Snart får mina kissar också busa runt på större ytor.. LÄNGTAR!

Lägger in en mysbild på Johanna med Lovis (när hon bara var 3 veckor) på magen ^^ Bredvid ser ni älsklingssambon :-)


Nä, nu ska jag göra mig iordning och snart cykla till sjukhuset.

Ciao Mjao!

Lugn och ro.

Här hemma är det dölugnt... har varit det hela kvällen. Sigge här varit myskissen nummer ett och bara legat och spunnit högt med mig i soffan när jag har tittat på
svt-play (bästa uppfinningen). Doris har också myst, fast för sig själv (som vanligt) uppe på klöspelaren.

Jag känner mig rätt seg ikväll och orkar egentligen inte blogga. Kom hem först vid 19, har haft skola hela dagen.. Imorgon ska jag på introduktion på min psykiatriplacering, spännande.
                                                       

Gaah, jag har en bankande huvudvärk så jag ska nog gå och sova nu.

Sigge och Doris har blivit superbra kompisar nu sen Lovis flyttade. De väckte mig imorse med deras bus :) Mattorna låg i en enda hög i hallen när jag kom ner, haha.. Det är så härligt att se att de har kul med varandra och det är ännu roligare att se när de tvättar varann och är gulliga ^^

Aja, godnatt... katt :)

Hej då Lovis!

Nu har Johanna varit här med sin bror och hämtat hem Lovis. Först åt vi en smarrig middag ihop. Sen var det dags för avskedet av sista kattungen som får flytta. Den här gången kändes farvälet lite bättre eftersom jag kommer få träffa Lovis hur mycket jag vill sen när jag bor i Uppsala igen. Jag ska till och med få träffa henne om mindre än en vecka då jag och Johanna ska gå på samma fest :)

Sigge var väl den som tog Lovis flytt hårdast. Han ligger fortfarande i hallen på byrån och stirrar på dörren som om den när som helst skulle öppnas och Lovis skulle vara tillbaka.. Plutten då.. De blev ju så himla bra kompisar nu senaste veckan när det bara var de två kvar från kullen här hemma.

 Så söta!

 Syskonkärlek.

 Slapparkissarna.

 Lycka till nu, Lovis och Johanna!


Glöm aldrig oss, dina syskon, Buzan, Pettson och Sigge ♥

Av alla dessa ungar...


... har nu Doris bara Sixten kvar..



Och vårt äventyr har bara börjat :-)

Ciao Mjao! Hoppas att ni följer oss i fortsättningen!

Doris söndagspromenad

Nu har vi kommit in från Doris lilla promenad runt huset :-)

Hon tyckte att det fanns väldigt många spännande lukter där ute. Så det tog sin lilla tid att komma in igen.. Väl inne är hon nu bättre kompis med Sigge. Hon har tvättat honom lite, så det är ju ett gott tecken. Det var nog ren svartsjuka innan när hon var så där elak mot honom.

Här kommer lite bilder på min lilla donna ;-)

 Så vacker!

 ♥

 

Finaste!

 Lite busig :-)

Nu ligger hon helt däckad i hallen. Det var nog bra att komma ut lite.

Sigges halloween-firande

Måste ju bara lägga in de söta bilderna på Sigge från igår kväll :-)

 -Hmm, vad ska detta föreställa?

 -Vadå, ska jag posera framför detta?

 -Är jag söt nu?

 -Nu då?

Lilla sötnöten min :-)

Sotis

Jag tror att Doris är väldigt väldigt svartsjuk på Sigge som fick gå ut igår. Hon slår honom hela tiden på huvudet och är jättegrinig mot honom :(

Efter frukosten ska jag gå ut med bara henne så får vi se om hon blir lite gladare.

 Hon får låna Sigges rosa flexikoppel så blir hon garanterat glad :)

P.S Den katten som ska flytta idag har självklart börjat gå på litter kwittern... hmmm...

Nu ser matte fyrkantigt...

Jag har suttit i flera timmar och ändrat bloggdesignen lite. Det syns inte så mycket men det har tagit hur lång tid som helst, de få ändringar jag har gjort. Jag var tvungen att radera alla kodmallar och börja om från början. Phuu, säger jag bara...

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag är pigg imorgon när Johanna kommer och hämtar lilla Lovisen :)



Natt katt!

Jag ♥ Sigge-Sixten


  ↑  Sigges übersnygga rosa flexikoppel!


                             Avklippt morrhår             ↑
Fråga mig inte hur det gått till, för jag vet ärligt inte...


Sigge är sötaste bebisen i världen! Han har verkligen boat in sig i mitt hjärta ;-)


Sixtens första promenad i koppel ♣

Inatt har jag fått sova ostört för första gången på lääänge. Jag har varit helt själv uppe på loftet så när jag vaknade strax före 11 trodde jag att katterna hade rymt eftersom det var så otroligt lugnt.

Jag skyndade mig ner för att kolla vart de höll hus. Jag har ju en så otroligt megastor lägenhet, så det tog en sekund att hitta dem. Sigge och Lovis låg och sov på köksbordet (!) och Doris sov i hallen ^^

Jag såg att det var fint höstväder ute med -1 °C så jag bestämde mig för att gå på promenad med Sigge efter frukosten.

Här kommer bilderna som jag lyckades överföra till datorn *stolt*:









Sigge var en fenomenal promenadkisse! Han följde matte en hel halvtimme. När jag satte mig på huk och ropade på honom svarade han och sprang och strök sig mot mig :-)
Sötisen ♥

När vi sen kom in fick Sigge en fet smäll av Doris som inte kände igen honom. Hon luktade jättemisstänksamt på honom och tyckte väl att han luktade annan kisse. Men efter ett tag kände hon igen honom. Stackars Sigge som var så glad över att komma in och se sin mamma. Så får hon ett tokryck och slår honom :-(

Nästa gång får jag nog ta med mig båda ut på promenad. Doris kanske blev lite sotis :-)


Matte är ett geni!

Nu har jag äääntligen listat ut hur man för över mobilbilderna till datorn. Det tog ganska många försök. Jag var tvungen och skriva in koder och massa annat som jag inte har en aning om vad jag egentligen gjorde :-)

RSS 2.0