Catit drickfontän

Doris väger idag 3.4 kg. Hon har gått upp 6 hg sedan parningen :). Jag undrar hur många ungar som gömmer sig därinne egentligen...

Doris har en ovana att alltid vilja dricka vatten ur kranen när man sätter på den. Mig gör det inget men sambon tycker att det är äckligt. Jag förstår ju att hon tycker att det är godare att dricka färskt, rinnande vatten. I naturen föredrar inte djur att dricka stillastående vatten. Så eftersom sambon klagar och Doris är dräktig tänkte jag skämma bort henne med en catit drickfontän. Jag installerade den igår och hon började dricka ur den så fort den sattes igång. :) Den kan jag verkligen rekommendera. Jättesmart uppfinning. Katten har alltid rent, rinnande vatten. Jag lägger in en bild på den fina mojängen.
Kostade 398 kr på Djurmagazinet i Västerås. Helt klart värt pengarna.

Nu ska vi mysa ner oss i soffan och se en film. Nåja, inte Doris hon kommer sova. Tröttpåsen

Sova, sova, sova :)

Doris bara sover och sover. Jag har aldrig sett en latare katt. Då och då går hon upp och äter lite, förlåt, MYCKET! Hon har blivit så rund och mjuk om magen att vi måste vara försiktiga när vi lyfter henne. Sambon vågar förresten inte lyfta henne längre ^^. Jag är i alla fall väldigt försiktig och håller henne bara mellan frambenen på bröskorgen och stöder upp henne under baktassarna med en hand. Hon har blivit ännu mera kelig nu också och spinner ännu högre än tidigare. Och det är högt! :)


Världens finaste kisse!!

Hur allt började...

Doris har alltid varit en speciell katt. Snäll, smart och rolig. Hon har ett härligt temperament, älkar allt och alla. Nåja, inte grannhunden... Hon är väldigt pratglad och ska berätta allt som hänt under dagen när man har varit borta och kommer hem :) 

Doris mamma är till stor del norsk skogkatt och pappan är okänd. Det speciella med Doris utseende är att hon är röd och hona. Det är nämligen oftast hanar som är röda då båda föräldrarna måste ha rött anlag för att få en röd flickavkomma.

Eftersom Doris är så speciell för mig och min sambo bestämde vi oss efter hennes första löpperiod för att inte kastrera henne utan låta henne få en kull kattungar till sommaren. Av den kullen skulle vi då behålla en unge som vi hoppas blir lika underbar som Doris. Letandet efter en fin avelshane började och jag hittade en annons med en fin kisse från Arboga vid namn Morris.
  Morris är en härlig, snäll, stabil och rödlånghårig huskatt blandad med turkisk van. Doris fick lämna lyan i Västerås för en kärleks-weekend hos Morris för första gången tisdagen den 22:a april. Hon stannade till den 26:e april men utan resultat. Doris och Morris blev visserligen kära i varandra och sov tillsammans men det blev inget parande trots att hon löpte.

Enligt kontraktet som jag och Morris matte skrev, skulle vi få en gratis omparning om första försöket misslyckades. Vi lät Doris löpa en gång hemma i Västerås och nästa gång åkte vi iväg till Arboga igen. Den här gången var det verkligen kärlek vid första ögonkastet och de parade sig ett otal gånger mellan fredagen den 23:e och söndagen den 25:e maj!

Nu 2 veckor senare kan jag bekräfta att Doris är dräktig då hon inte har löpt i helgen vilket hon skulle ha gjort om hon inte hade ungar i magen :) Hon har också gått upp i vikt sedan hon kom hem från Morris. När hon kom hem vägde hon 2.8 kg och idag när jag vägde henne visade vågen 3.1. Lilla Dosingen har till och med blivit lite rund :D Hon äter och sover konstant men då och då får hon ett tokryck och springer upp i soffan och ser helt galen ut med öronen bakåt.

Jag är så glad att det äntligen är kattungar på G. De beräknas komma runt 26 juli då katter är dräktiga i 9 veckor. Nu när jag har skaffat en blogg ska jag försöka hålla er alla uppdaterade så fort det händer något ;)

Mjau och hej
från
Doris och mej

Välkommen till min nya blogg!

Den här bloggen handlar om Doris resa till att bli kattmamma. Detta är en blogg att följa för dig som är intresserad av att köpa en kattunge och vill vara med från första början eller för dig som vill föda upp en egen kull kattungar någon gång och få lite tips. Kommentera gärna inläggen om du trillat in på min sida!

RSS 2.0